20 apr. 2010

Under


Fick två böcker i påskpresent av min kära mamma så nu blir det till att lära sig sy underkläder ;) Den första stora är väldigt 90-tal, nästan lite töntig, men en hel del bra tips lär jag hitta i den i alla fall!
Också den andra lilla är en slags katalog från 1936, Korsett- tips, valet av rätt modell, tvättning av korsetter. Mest för att den bara var rolig att ha och ganska kul att läsa i, hör bara på introduktionen:

"EN ÖMTÅLIG FRÅGA

är korsettfrågan, ty den gäller figuren och framför allt dess brister.
Liksom vi såsom fackmän tala öppet härom, råda vi Eder att med öppet förtroende vända Eder till oss. Liksom läkaren fordrar öppenhet för att kunna hjälpa sin patient, så kunna vi endast bringa Eder den rätta hjälpen genom att lära känna bristerna i figuren. Genast vid en promenad på gatan eller vid besök i en balsal, ser den kritiske iakttagaren den mängd damer, som trots eleganta toaletter (klädsel, elegantare klänning) se föga tilltalande ut emedan figuren är oharmonisk, ofta försämrad genom en illasittande korsett. Tyvärr ha många av damerna ej vetskap härom, eller om huru en passande korsett skulle kunna förbättra figuren och därmed skänka en åtråvärd charm."


Fantastiskt och en smula hemskt kanske, men det där med ideal kommer ju aldrig att försvinna och alltid vara något vi vill sträva efter...
Katalogen kommer ifrån ett underklädesföretag, Fox AB i Göteborg och om jag fattat det korrekt av det lilla jag lyckats googla så blev det uppköpt av nuvarande damunderklädesföretaget Abecita AB i Borås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar